”Vi bruger Jobcenter Aarhus som rekrutteringskanal. Uanset om vi skal ansætte en ny it-projektleder eller en lagerarbejder,” fortæller Ivan Jæger Christiansen, CEO for Proshop i Højbjerg.

Proshop er en online detailvirksomhed med mere end 200.000 varenumre. Virksomheden har i de seneste år skabt succes, hvilket blandt andet skyldes en alternativ tilgang til rekruttering.

”Vi tror på, at folk med en anderledes profil kan gøre det godt. Vi får nogle folk ind, som har oplevet mange afslag, så de har en fantastisk ydmyghed og sult efter at bevise deres værd,” forklarer Ivan.

Sidder din næste medarbejder på jobcentret?

Hos Proshop er det ingen hemmelighed, at det menneskelige hensyn om at favne bredt går hånd i hånd med en økonomisk gulerod.

Samarbejdet med Jobcenter Aarhus giver Proshop gode muligheder for at se kandidaterne an i de første måneder og vurdere, om de skal fastansættes – hvilket de bliver i de fleste tilfælde. Virksomheden har ansat et hav af dygtige folk, eksempelvis en IT-projektleder, en IT-udvikler samt en marketingspecialist, og Ivan er klar i spyttet:

”Jobcenter Aarhus fortjener ros. De reagerer hurtigt og har gode kandidater til en lang række forskellige stillinger. Jeg anbefaler derfor alle at give jobcentret en chance – for mon ikke der også er nogle spændende kandidater for dig?”

Fakta

  • Proshop har cirka 150 ansatte – 15 af dem er rekrutteret via Jobcenter Aarhus
  • Proshop har ansat alt fra højtuddannede akademikere til ufaglærte
  • Akademikere er en gevinst for små og mellemstore virksomheder – og det skal udnyttes til at få 3.000 flere i arbejde i Aarhus Kommune i 2019-2020.

 Læs historien om Proshop i PDF