”Jeg udtalte i medierne, at vi havde plads til en person på integrationsgrunduddannelsen, og den greb de hurtigt på Jobcenter Aarhus,” fortæller adm. direktør for Hotel Sabro Kro Jakob Beck Wätjen om episoden for omkring et år siden.

I dag har Jakob ansat en borger på integrationsgrunduddannelsen som hotel- og restaurantmedhjælper. Uddannelsen tager to år og består ud over arbejdet i Sabro af fagrelevante kurser samt danskundervisning på sprogskole – alt sammen for at styrke hendes bidrag til det danske arbejdsmarked.

Det handler om mennesker

På Hotel Sabro Kro er de glade for deres nye medarbejder. Hun er nemlig ikke kun en stabil arbejdskraft, men også et godt billede på virksomhedens rolle i samfundet.

”Vi har alle typer gæster – og det må vores personalegruppe gerne afspejle,” nævner Jakob og fortsætter: ”Jeg kunne godt lave en cost-benefit-analyse på alting, men jeg har også en lyst til at hjælpe mennesker ind på arbejdsmarkedet.”

Ansættelsen er langtfra enestående for Hotel Sabro Kro. Virksomheden har ansat flere medarbejdere gennem Jobcenter Aarhus, som Jakob generelt er glad for.

”Jobcentret er blevet meget mere virksomhedsrettet i de seneste fem år. Eksempelvis screener de ansøgere, så virksomheder kun bliver tilbudt de mest kvalificerede kandidater – og det er denne ansættelse et godt eksempel på,” afslutter Jakob entusiastisk.

Fakta

  • Hotel Sabro Kro er et 4-stjernet hotel beliggende mellem Aarhus og Viborg
  • Stedet tiltrækker mange gæster – blandt andet til virksomheds- og kulturarrangementer

Borgere på integrationsgrunduddannelsen er en gevinst for små og mellemstore virksomheder – og det skal udnyttes til at få 3.000 flere i arbejde i Aarhus Kommune i 2019-2020.

Læs hele historien om Sabro Kro i PDF