Hos Systemair A/S i Hasselager syd for Aarhus er der kommet ekstra liv på virksomhedens fabrik.

Mere end 10 nye medarbejdere fra blandt andet Syrien og Iran har nemlig meldt deres ankomst og bidrager i dag til fremstillingen af virksomhedens produkter.

”Vi har tidligere haft store problemer med at besætte vores ufaglærte stillinger. Men med hjælp fra Jobcenter Aarhus har vi fået nogle medarbejdere, som knokler og er super taknemmelige for den mulighed, vi giver dem,” fortæller John Kristensen, værkfører hos Systemair A/S.

Jobcenter Aarhus som jobagent

Ansættelsen af de mange integrationsborgere er gennemført i tæt samarbejde med en virksomhedskonsulent hos Jobcenter Aarhus.

Efter at have screenet en lang række potentielle kandidater udarbejdede virksomhedskonsulenten en bruttoliste med de bedst egnede, som Systemair A/S har brugt i ansættelsen af de mange nye medarbejdere. Og det samarbejde fortryder virksomheden ikke.

”Vi har fået nogle hårdtarbejdende folk ind, som vi, via tilskud fra kommunen, har bedre mulighed for at se nærmere an de første par måneder,” siger John og fortsætter: ”Men vigtigst af alt er vi en international virksomhed med moderne værdier. Det vil vi gerne leve efter, og med ansættelserne tager vi et medansvar, som vi mener kan gøre en forskel for samfundet og det enkelte menneske.”

Fakta

  • Systemair A/S beskæftiger 200 mennesker på fabrikken og kontoret i Hasselager
  • Der er i dag ordinært ansat mere end 10 integrationsborgere til virksomhedens produktion
  • Integrationsborgere er en gevinst for små og mellemstore virksomheder – og det skal udnyttes til at få 3.000 flere i arbejde i Aarhus Kommune i 2019-2020.

Læs historien om Systemair A/S i PDF